Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Torek, 25 Februar 2020

Na Obali zadovoljni s turističnim obiskom

Turistični delavci v Slovenski Istri so med nedavno minulimi prvomajskimi prazniki zabeležili spodbudne rezultate. Tako so imeli v hotelih občine Piran za 36 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani, za 15 odstotkov se je povečalo število gostov tudi v izolski občini. V Kopru je bila zasedenost zmogljivosti na ravni lanskega leta.

Piran

V hotelih piranske občine so tako po podatkih Turističnega združenja Portorož med 28. aprilom in 2. majem zabeležili 24.821 nočitev, od tega so domači gostje ustvarili 37 odstotkov nočitev. Hotelirji so opazili predvsem velik porast števila tujih gostov, ki so ustvarili 59 odstotkov več nočitev kot leta 2011. Prevladovali so Nemci in Avstrijci, veliko pa je bilo tudi Italijanov in Rusov.

Med 27. aprilom in 2. majem so v hotelih, zasebnih sobah in kampih v občini Izola zabeležili skoraj 7000 gostov oziroma 15 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, kažejo podatki Turistično informacijskega centra Izola. Čeprav so prevladovali domači gostje – ti so ustvarili 5152 nočitev -, je število tujih gostov naraslo za 35 odstotkov. Med tujimi gosti so prevladovali Avstrijci in Italijani. Pri tej statistiki sicer niso všteti podatki sobodajalcev, ki svojih kapacitet ne oddajajo preko turističnih agencij, ter podatki prenočitev gostov v izolski marini.

Zasedenost turističnih kapacitet v Mestni občini Koper je bila v času praznikov med 25. aprilom in 2. majem primerljiva z lanskim letom in je znašala v povprečju med 60 in 65 odstotki, so pojasnili v Turistično informacijskem centru Koper.

Za razliko od glavne poletne sezone, ko je največ domačih gostov, so prevladovali tujci, in sicer zlasti Italijani, Nemci in Avstrijci. Nekaj več obiskovalcev si v Kopru sicer obetajo v maju.(vecer.com)Dodano v kategorijo: Oddih, Ostalo