Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sreda, 8 April 2020

Pula

Pula je največje mesto v Istri z več kot 80.000 prebivalci. Tri tisoč let staro mesto na južnem rtu istrskega polotoka je kraj, kjer staro sreča novo in s tem navdihuje številne pisatelje in skladatelje pri njihovem delu. Številni kulturni in zgodovinski spomeniki zagotavljajo okolje za kulturne in zabavne prireditve v mestu. Najbolj pomemben je zagotovo rimski amfiteater (Arena), ki zagotavlja prostor za filmske festivale, opere in koncertne nastope. Ogromen Kolosej je bil zgrajen med vladanjem cesarja Avgusta, razširitev na današnje mere (133mx105m) pa se je izvršila pod vladavino cesarja Vespasiana (67-79). Amfiteater lahko sprejme 23.000 ljudi.

Druga znana znamenitost je katedrala, ki je bila zgrajena na temeljih templja Jupitra. Port Aurea je slavolok, zgrajen pred 2000 leti, v čast Sergius družine.Herkulesova vrata so bila zgrajena kot del obrambe mesta v času Rimljanov.

Turistične namestitve so postavljene na obrobje mesta, ob obalo, obkrožene z gostim  gozdom. Apartmajski kompleks Punta Verudela in Horizont ter hoteli Histria, Palma, Park, Brioni, Splendid in Riviera so podobni mediteranskemu mestu v malem. Plaže se razprostirajo v dolžini 190 km.(hrvaska.net)

 продвижение сайтараскрутка сайтаоптимизация seoвзлом wi fi сетей программы скачать бесплатноаквалоо ценызаймы на карту срочно онлайн быстроgratis bingo 50 krhigh class escort dubaislot oyunlar? bedavaExpektо туризме в танзаниюDodano v kategorijo: Morje, Oddih