Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Četrtek, 16 September 2021

12. VIP Rally Geoss

Zaključil se je eden izmed največjih VIP adrenalinskih dogodkov,  12. Rally Geoss, ki se ga je tudi letos udeležilo veliko število znanih obrazov, ki ljubijo hitrost. Med njimi so bili Košarkar Rašo Nesterovič, hokejska legenda Rudi Hiti, igralec Rado Mulej, operna diva in mag Alenka Gotar, komik Miki Bubulj, Miss Universe Marika Savšek, bobnar ene izmed najuspešnejših slovenskih skupin v tujini, Marko Soršak- Soki (Elvis Jackson), skakalca Jurij Tepeš in Peter Prevc ter mnogi drugi. Tokrat je udeležence pot vodila od zahoda proti vzhodu, od Bleda, prek Geoss-a do cilja v Moravskih Toplicah. Tako kot vedno do zdaj, je bilo vzdušje med udeleženci prijetno, vsi so se izjemno zabavali, malo so bili tudi tekmovalni, predvsem pa so vsi zelo uživali. Zaključek dvo dnevne etape se je zgodil na golf igrišču v Moravskih toplicah, kjer se je rally prelevil v golf turnir. Velika zmagovalca letišnjega VIP rally-ja Geoss sta postala komik in igralec Miki Bubulj in miss Universe Marika Savšek, ki sta v dar poleg medalje, pokala in praktičnih daril dobila tudi uporabo avtomobila za en teden. Zelo uspešen na adrenalinski preizkušnji je bil tudi skakalc Jurij Tepeš, ki je v zrak spustil najmanj CO2 i ekipa, ki sta jo sestavljala Rado Mulej in Alenka Gotar, ki sta bila navdušena tudi nad ekološko in dobrodelno noto prireditve.

Prva naloga za udeležence, je bilo »patanje« na Golf igrišču Bled. Naloga sicer ni bila težka, zato je bila kar pravšnja za ogrevanje. Že po nekaj kilometrih pa je šlo na parkirišču Elana v Begunjah nekoliko bolj zares; udeleženci so morali s chevrolotovimi sparki prepeljati košarkarsko žogo, ki je bila nameščena na posebnem nosilcu na motornem pokrovu, po poligonu. Na to preizkušnjo nas je prišel pozdravit tudi legendarni košarkar in ambasador evropskega prvenstva v košarki Rašo Nesterovič. Že kot gledalec se je zelo zabaval in obljubil, da se nam naslednje leto na Rallyju pridruži kot tekmovalec.

Prek – sicer skoraj kičasto lepih hribov, ki pa so bili to pot zaviti v meglo – je udeležence pot vodila mimo Tržiča, Kranja do Letališča Jožeta Pučnika, kjer je bila na vrsti že tretja naloga, kjer o morali tekmovalci odgovoriti na tri vprašanja o letališču, v najkrajšem možnem času. Po kosilu na Geoss-u je tekmovalce pot vodila do Poligona varne vožnje AMZS na Vranskem, kjer so morali opraviti zahtevno vožnjo s volkswagnovimi golfi po drseči podlagi. Naslednja naloga je bila nekoliko bolj zabavna – ploščate balinčke je bilo potrebno spraviti v tarčo. Kot se je kasneje izkazalo, je bil rezultat na balinčkanju, zelo pomemben. Tu sta se daleč najbolj izkazala Rado Mulej in Alenka Gotar. In kot je kasneje komentiral nekdo od udeležencev: »Jasno, da je bil Rado najboljši, saj je to vendarle gostilniški šport!« Igralec Rado Mulej pa je udeležbo na rallyju komentiral: »Vrhunsko, top, vse najboljše. Grem že zdaj spat, da bo čim prej spet drugo leto in da bom lahko spet šel na rally. Takšnega žura že dolgo nisem doživel.« Mag Alenka Gotar je letošnjo prireditev komentirala: “VIP Rally Geoss je bila zagotovo ena zelo prijetna, zanimiva in pa tudi poučna izkušnja, ki pa se je bom zapomnila tudi kot eno najbolj zabavnih, kar sem jih v zadnjem času doživela. Skupaj z igralcem Radom Mulejem sva tvorila izjemno usklajen tandem, voznika in sovoznika/navigatorja, ki je  stvar vzel zelo resno in zagnano, in temu primeren je bil tudi rezultat (zmagovalca spretnostne vožnje in drugih spretnostnih nalog), skupno pa sva bila uvrščena na 6.mesto. Kljub tekmovalnemu duhu sva bila pa po Radotovi zaslugi zagotovo najbolj nasmejan team tega rallyja in to je najlepša nagrada za ta dva naporna, a čudovita dneva!

Iz Ptuja se je karavana odpravila na bencinsko črpalko, kjer je bila »ura resnice«. Tam se je namreč pokazalo, koliko goriva je katera posadka porabila na poti. Rezultat porabe pa je na koncu najbolj vplival na skupni rezultat, saj so se vse sekunde, ki so jih tekmovalci nabirali na preizkušnjah, pomnožili s faktorjem porabe.
»Ja, tudi12. Rally Geoss je uspel. Edino to prekleto vreme ga je ves čas biksalo. Kot da je šel dež za nami; kjerkoli smo se ustavili je začelo deževati. Še dobro, da je nad Begunjami začelo snežiti potem, ko smo že odšli. Drugače pa sem z organizcijo zelo zadovoljen«, je povedal Primož Lemež iz društva S Rally, ki je za organizacijo prejemal čestitke iz vseh strani in dodal:  »Udeleženci so vsako leto boljši in spretnejši, zato so na koncu tudi rezultati zelo tesni. Tehnična ekipa pod vodstvom Erika Logarja, je spet opravila nalogo brez napak, zato lahko ocenim Rally z oceno odlično.«
Letos so organizatorji uvedli še eno novost (poleg te, da štart Rallyja prvič ni bil na Geoss-u); tekmovanje ekip. Letos sta bili na Rallyju Geoss samo dve ekipi. Zmagala pa je ekipa Opel Slovenija, pred ekipo BMW EfficientDynamics. Glede na to, kako je to tekmovanje potekalo, je Primož Lemež že napovedal, da bo drugo leto tekmovanje ekip tudi uradno na programu Rallyja.

»Seveda v teh časih ni prav lahko najti pokroviteljev, saj je bila udeležba na Rallyju brezplačna, vendar pa smo vseeno »zvozili«. Veseli me, da na Rallyju ni sodelovala le peščica avtomobilskih zastopnikov. Sodelovali pa so pač po svojih močeh. Tudi za drugo leto se ne bojim, da mi ne bi pomagali, saj je Rally Geoss prav gotovo našel svoje mesto pod avtomobilskim soncem. Res je, da v tem trenutku ne sveti najbolj in da je tudi tam kar precej oblačno, vseeno pa sem za naprej optimist.«

Poleg že omenjene košarkarske legende Raša Nesteroviča, se je Rallyja udeležila še ena športna legenda, nekdanji odličen hokejist Rudi Hiti. Ob njima pa lahko omenimo še dva, ki bosta nekoč prav gotovo legendi, za zdaj pa sta »samo« odlična smučarska skakalca; nosilec dveh odličij iz Svetovnega prvenstva Peter Prevc in zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala Jurij Tepeš. Slednji je na koncu osvojil celo drugo mesto, presenetljivo pa je bil najboljši pri porabi. Presenetljivo zato, ker je vozil forda focusa ST. V stilu skromnega športnika pa je priznal: »Meni so naročili, da moram voziti varčno. Jaz sem poskušal samo ubogati navodila, ki sem jih dobil!« Tudi Peter Prevc, ki je vozil enak avtomobil, kot njegov reprezentančni kolega, se je izkazal, saj je na koncu osvojil četrto mesto.

Še eno presenečenje pa je pripravila posadka, ki jo je vodil »stand up« komik Miki Bubulj, ki se očitno to pot ni šalil in nekdanja »missica« Marika Savšek. Prav pri vseh nalogah sta bila med boljšimi, odlična sta bila tudi pri porabi goriva njunega hyundaja i30 in povsem zasluženo zmagala. »Super dogodek! Prijetna ekipa, izzivalne igre, sponavanje čudovitih krajev Slovenije s kančkom tekmovalnosti, so enkratna vsebina za nepozaben vikend. Glede na to, da je bila rdeča nit tekmovanja ekološka ozaveščenost in majhna poraba goriva,nisem pričakoval, da bova zmagala, saj so imeli nekateri bolj varčne avtomobile. Kasneje, skozi ostale igre, ki smo jih imeli med časovnimi kontrolnimi točkami, sva z Mariko postajala vse bolj samozavestma, saj sva jih opravljala z zelo dobrimi rezultati. Pričakovala sva, da bova nekje med prvih pet, tako da naju je zmaga kar malo presenetila, ali pa sva se midva mogoče malo podcenjevala. Za šalo sem na štartu dejal, da če letos ne bom zmagal, da ni koli več ne bom vozil rally-ja. Izgleda, da je karma naredila svoje«, je v smehu povedal komik Miki Bubulj, Marika Savšek, nekdanja miss Universe, pa je dodala: »Rallyja sem se udeležila že lani in ker mi je bilo zelo všeč, sem se vabilu z veseljem odzvala tudi letos. V ekipi sem bila z Mikijem Bubljem in sva se celo pot precej zabavala, hkrati pa sva bila zelo pozorna na vsa navodila, tako da sva na vse kontrolne točke prišla pravočasno, pa tudi vse spretnostne naloge sva opravila zelo dobro, tako da sva vedela, da bo rezultat dober, nisva pa pričakovala, da bova zmagala. Za naju se rally ne bi mogel lepše končati, tako da sem letoš še bolj navdušena kot lani. Organizatorji so nam za naslednji dan pripravili tudi učne ure golfa in glede na to, da sem palico prvič držala v rokah, mi je šlo prav dobro in se že veselim naslednjega leta, da vidim kaj nam bodo organizatorji pripravili.«
Na tretje mesto pa se je uvrstila družina Golob; medalj sta bila seveda najbolj vesela otroka! Podelitev priznanj je vodila TV voditeljica Kaly Kolonič, za poseben bobnarski »tuš« pa je poskrbel najboljši slovenski bobnar Marko Soršak- Soki iz skupine Elvis Jackson, ki se je prav tako udeležil Vip rallyja Geoss in bil nad njim navdušen: «Letos sem se prvič udeležil VIP Geoss Rallyija. Bila je lepa izkušnja, dobri avtomobili in lepa dekleta. Nepozabna pa je bila prijetna mešana druščina«.

»Ja, seveda sem zadovoljen, če so zadovoljni udeleženci, moram biti zadovoljen tudi sam,« je na koncu povedal Primož Lemež. »Imam že nekaj idej za prihodnje leto in prepričan sem, da bo tudi drugo leto zabavno in da bo številka 13 za Rally Geoss srečna številka. Upam, da se bo tudi gospodarska situacija nekoliko popravila in da bo tudi nam organizatorjem nekoliko lažje. Poleg tega, da bo drugo leto tudi uradno potekalo tekmovanje ekip, pričakujem, da bodo tudi avtomobilski zastopniki za Rally Geoss še bolj zagreti, kot so bili do zdaj. Seveda bi se na koncu rad zahvalil vsem, ki so kakor koli pomagali in predvsem vsem udeležencem, ki so na Rally prinesli dobro voljo. Za drugo leto razmišljam, da bi Rally prestavili za kak teden naprej ali nazaj. Ampak tudi termin Rallyja, ki bo nosil letnico 2014 in številko 13, bo kmalu znan«, je dodal še organizator Primož Lemež.

Kaly Kolonič

 

 анализ поисковых запросов сайтапродвижениеseo yandexкак взломать аккаунт вк бесплатноаквалоо отзывыкредиты малому бизнесу втб 24 коммерсантcasino gratis tragamonedas lemonadeyoung escorts in dubaicasino sitesiOnline casino 700туры в танзанию килиманджароDodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena