Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Torek, 21 Maj 2024

DEPECHE MODE se vračajo v Slovenijo

Legendarni Depeche Mode, ki veljajo za ene najbolj vplivnih glasbenikov sodobnega časa, so danes na posebnem dogodku v sosednjem Milanu razkrili, da se maja 2017 odpravljajo na svetovno turnejo Global Spirit Tour. Ta bo posvečena predstavitvi njihovega najnovejšega studijskega albuma Spirit, ki bo na prodajne police prispel v začetku prihodnjega leta, na veliko veselje številnih oboževalcev pa ga bomo lahko v živo slišali tudi v Sloveniji. Depeche Mode se namreč v sklopu evropskega dela turneje vračajo v našo prestolnico, kjer bodo 14. MAJA 2017 zavzeli ljubljansko Dvorano Stožice. Ker gre za skupino, ki slovi po revolucionarnih nastopih, prežetih z močnimi emocijami, si lahko obetamo glasbeni presežek v vseh pogledih.

depache-modeV prvem delu turneje Global Spirit Tour bodo Dave Gahan, Martin Gore in Andy Fletcher obiskali 32 mest širom Evrope. V skupno 21 državah bodo tako nastopili pred več kot 1,5 milijona oboževalci. Turneja se bo pričela 5. maja v Stockholmu, že 14. maja bodo gostovali v Sloveniji, nato pa bodo 23. julija v Romuniji zaključili evropski del turneje.
Skupina se tedaj ne bo ustavila, temveč jih bo turneja Global Spirit Tour vodila še čez lužo, kjer bodo obiskali tako Južno kot tudi Severno Ameriko.

Njihova zadnja turneja The Delta Machine Tour je bila ena največjih in najuspešnejših glasbenih turnej leta 2013. Zaznamovale so jo razprodane dvorane po Evropi in Severni Ameriki, končni seštevek obiskovalec pa je bil vrtoglav, skupno si je njihovo turnejo ogledalo kar 2,5 milijona oboževalcev.

Na prihajajoči turneji bo skupina nadaljevala dobrodelno partnerstvo s švicarsko znamko ur Hublot, v sklopu katerega bodo zbirali sredstva in ozaveščali o njihovi misiji Charity: Water, pri kateri se zavzemajo za zagotavljanje neoporečne pitne vode po vsem svetu. Prihajajoči Spirit bo že 14. studijski album glasbenih pionirjev. Njegov predhodnik, kritiško priznani album Delta Machine iz leta 2013, je v 26 državah dosegel pozicijo top 5 na lestvicah, v 12 državah pa je osvojil prvo mesto. Za albumom Spirit stoji producent James Ford, ustanovni član skupine Simian Mobile Disco, ki je produciral tudi albume skupin Florence and the Machine ter Arctic Monkeys. Album bo izšel v začetku leta 2017 pod izložbo Columbia Records.

Dave Gahan je v Milanu povedal: »Izjemno smo ponosni na zvok in energijo, ki prežemata Spirit in zelo se veselimo, da se bomo ponovno podali na turnejo ter ju delili z našimi oboževalci po vsem svetu

Četudi so prodali več kot 100 milijonov plošč in igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev, Depeche Mode nočejo postati samozadovoljni in zaspati na lovorikah. Nešteto umetnikov jih navaja kot navdih, kritiki hvalijo njihovo neizčrpno energijo ter poudarjajo, da s časom postajajo vse bolj in bolj aktualni. Album Spirit in turneja Global Spirit Tour bosta sledila njihovi zloglasni glasbeni inovativnosti ter njihovemu komercialnemu ter kritiškemu uspehu.

.
Tina Kadunc
Karantanija Cinemas

 

 Dodano v kategorijo: Dogaja se, Tuja scena