Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 20 Juli 2024

Andreja Zaljetelj predstavlja pesem “Kot da mi je dvajset let”

V poletnih dneh se je Andreja predstavila z novo pesmijo z naslovom »Kot da mi je dvajset let«. Pred letom je izdala CD z naslovom »Brez besed«. Na CD-ju je 11 pesmi, skupaj s karaokami in besedili. Z novo pesmijo so se ustvarjalci želeli predstaviti malo drugače. Gre za drugačno zvrst glasbe kot jo je Andreja izvajala doslej, saj je napisana v reagge ritmih. Glasba in aranžma sta delo Marka Pezdirc, besedilo je napisala Vera Šolinc. Spremljavo so v živo izvajali Brečko Dejan – trobenta, Suša Aleš – saksofon, Rok Štirn – pozavna, Božo Medvešek – klaviature in Tadeja Molan – spremljevalni vokal. Pesem so posneli v Novem mestu, v studiu Metulj, katerega lastnik je Marko Pezdirc.

andrejaZa pesem je Andreja z ekipo TV Golice posnela tudi video, katerega režiser je Bogdan Zalokar. Režiser je ekipo vodil na treh lokacijah, in sicer so pri bolnici Valdoltra posneli prizore s konjem Kanajem in psičko Pikico, druga je bila lokacija tovarne Delamaris v Izoli, višek snemalnega dne je kronal sončni zahod na obali blizu simbolične lokacije sečoveljskih solin.

Soustvariti in obogatiti poletno sceno so v videu pomagali Andrejini prijatelji. Jadran Dekleva in njegov sin Miha, iz Hrpelja pri Kozini, sta prijazno posodila konja Kanaja, ki je dal videu ton razburljivosti in avanturizma. Jadran in Miha se ukvarjata z rejo konj za športno jahanje. Med drugim sta organizatorja primorske konjenice. Ljubo Pelicon je s ponazoritvijo saksofona pred zaveso zahajajočega sonca dodal pridih romantičnosti poletnega vzdušja. Nepogrešljiva Anita (Jeruc, salon Naj), pa je neumorno skrbela, da je pevkin videz popestril in se zlil s čudovitim okoljem, ki je služil za sceno videa.

Sodelovanje živali je že nekakšna stalnica v Andrejinih videih. Sama sicer pravi, da jih včasih vključijo v scenarij enostavno zato, da dopolnijo osnovno idejo. Čeprav je snemanje zato bolj zabavno, je tudi bolj zahtevno, saj zahteva, ne le vodenje in spodbujanje, temveč tudi obvladovanje živali. Vsekakor so posnetki pevke na dirjajočem konju na obali poživljajoči in atraktivni. Prizori slovenske obale dajejo videu žlahtnost in obenem patino nekega časa, ki je za nami.

.
V.D.

 Dodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena