Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 20 Juli 2024

Intervju: Kataya

Pevka Kataya je polna fuzija strasti do glasbe in neizmerne odrske energije. Je ljubiteljica trenda, svežih idej in drugačnih pristopov. Njen vokal navdušuje in prevzema, energija pa preprosto občinstvo pod odrom zasvoji. Je rada unikatna in povsem samosvoja, prav takšen pa je tudi njen aktualni singl z naslovom Novi svet. Pesem je plesna, v hitrih ritmih in prinaša svežo pozitivno energijo. Katayin najnovejši projekt je s pridihom sodobnih plesnih ritmov združil z uveljavljenim DJ Maj-em. Njun nastop ponuja popolno mešanico trenda, energije in glasbenega doživetja. Kombinacija navdušujočega Katayinega vokala ter klubskih ritmov izpod prstov DJ Maja ne pusti nikogar ravnodušnega. Z novim projektom bosta Kataya in DJ Maj navduševala plesa in klubske glasbe željno publiko širom Slovenije.

Nas pa je zanimalo malce več, zato smo po nastopu s Katayo tudi spregovorili.

Kataya, svojo glasbeno pot si začela že leta nazaj. Nam lahko obudiš spomin na svoje začetke?

Seveda, začela sem v Jazz klubu, kjer sem prepevala vsak vikend po nekaj ur. Na mojem repertuarju je bila raznolika glasba, se pravi od jazz, standardne pa vse do dalmatinske glasbe. Kot glasbenik in ustvarjalec potrebuješ širino in nikoli ne boš zares dober, če ne boš spoznal še drugih žanrov in jih tudi prepeval.

Pred časom si v televizijskem intervjuju povedala, da si odraščala ob MTV glasbi, zato tudi odlična angleščina. Pa imaš morda raje tujo glasbo, se pravi angleške tekste?

Celotna moja generacija je zrasla ob MTV glasbi, ker se je ravno takrat MTV tudi začel. Spomnim se, da sem kot majhna deklica rada poslušala Britney Spears in Christino Aguilero. Zdaj pa MTV ni več tako zelo aktualen, zato ne vem kako je z mladimi in glasbo danes. Naši starši pa so poslušali in prepevali vsem dobro poznano Ako so to samo bile laži. Pri meni so risanke in MTV naredile veliko, je pa res, da moraš za angleščino imeti tudi malce talenta.

Zadnje čase si se skrivala pred mediji. Kaj si počela ves ta čas?

Takrat, ko želiš ustvariti nekaj novega, si moraš vzeti čas, da dobro razmisliš. Če si stalno v tem procesu, se moraš na vsake toliko tudi odklopiti od vsega in paše, da te ni na sceni. Tako lahko v miru pripraviš nove stvari, si zamisliš kako boš delal naprej. Pred vsakim večjim projektom si tudi svetovni glasbeniki vzamejo nekaj mesecev ”dopusta”.

Sprememba videza. Kaj se je dogajalo s tabo za štirimi stenami, če lahko tako rečem?

Tako, imela sem že rjavo barvo las, s katero sem se počutila zelo umirjeno, pri blond barvi las pa je bilo takole: ”blondes have more fun”, hehe. V barvi, ki jo nosim sedaj sem se našla, mi paše in počutim se odlično. Ko greš ustvarjat novo skladbo, nove projekte po navadi spremeniš tudi stil.

Svoj glas si posodila tudi v risanki Ledena doba 4, in sicer liku Breskvica. Kako potekajo takšna snemanja, kaj ti je najbolj ostalo v spominu?

Ljudje imajo predstavo, da je snemanje risank zelo družabna zadeva, pa temu le ni tako. V studiu je osamljeno vzdušje, saj si tam sam, na drugi strani preko slušalk poslušaš režiserja in producenta, s katerima se preko slušalk zabavamo in si naredimo nor žur. Se pa zgodi tudi, da se včasih sredi risanke ustaviš in vprašaš – ”a res? A to se je zgodilo? Ok, gremo še enkrat! ”, hehe.

Stopaš na solistično pot, zakaj takšen korak, se ti zdi solo kariera boljša kot delovanje v skupini?

Tudi, ko smo občasno sodelovali s producentom Raay-em in Tangelsi, so me imeli zastavljeno kot solistko, o tem smo se pogovarjali tudi že pred časom, ko smo se šele spoznali. Že takrat sem veliko nastopala sama, zdaj pa sem se le še bolj usmerila v solistično in predvsem v svojo smer.

Tekst in foto: Urška Krek

 коммерческое предложение по оптимизации сайтапродвижение создание и оптимизация сайтовdeeoвзломать wi fi на андроидчехол для макбук прокредит на открытие бизнеса екатеринбургgratis slot spilesex girls iranbedava casino poker oynaSun palace resortaltezza в танзанииDodano v kategorijo: Intervju