Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Nedelja, 7 Marec 2021

Lani je povprečen Slovenec spil 38 litrov vina

V Sloveniji je leta 2010 prebivalec povprečno porabil 121 kilogramov žit, 94 kilogramov mesa, 70 kilogramov krompirja in 90 kilogramov zelenjave. V enem letu je vsak prebivalec porabil povprečno še 36 kilogramov sladkorja in 10 kilogramov jajc ter popil skoraj 38 litrov vina.

V povprečju je prebivalec med žiti porabil največ pšenice, in sicer 100 kilogramov. Pri mesu pa je največ porabil prašičjega (42 kilogramov) in govejega mesa (20 kilogramov), je danes objavil državni statistični urad.

Stopnja samooskrbe v Sloveniji je sicer za živalske proizvode precej višja kot za rastlinske proizvode. Posebno nizko stopnjo samooskrbe sta leta 2010 izkazovali bilanci zelenjave (31 odstotkov) in žit (56 odstotkov). Nad 80 odstotkov je v povprečju znašala stopnja samooskrbe v bilancah mesa in jajc.

Za Slovenijo je značilna prevladujoča proizvodnja belih vin. V tržnem letu 2009/10, za katero je bila bilanca izdelana na osnovi novih kakovostnih razredov vina (vina z zaščiteno označbo porekla, vina z zaščitenim geografskim poreklom, sortna in druga vina), je njihov delež znašal 63 odstotkov celotne proizvodnje vina, stopnja samooskrbe z vinom pa je presegla 100 odstotkov.(vecer.com,sta)

 как оптимизировать сайт под поисковикираскрутка сайта в поисковых системах и продвижениеtopod.inпрограмма для взлома вай фай на пкаквалоо новостизайм на киви без отказов онлайнjogos de slots de 5 tambores gratis onlinecouples escort dubaibedava slot oynaFiat 500 blackjackафрика турыDodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena