Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 14 December 2019

Mladinski hotel Punkl prejel priznanje za energetsko učinkovit poslovni (turistični) objekt 2012

V torek, 15. maja 2012, je Mladinski hotel Punkl v okviru nagradnega natečaja »Energetsko varčni objekti 2012«, ki so ga razpisali Dnevnik, d. d., priloga Moj dom, Celjski sejem, d. d., in Eko sklad, j. s., prejel priznanje za energetsko učinkovit poslovni (turistični) objekt 2012. Priznanja energetsko najučinkovitejšim objektom so na otvoritveni slovesnosti mednarodnih sejmov Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje, ki je potekala v Celju, v sejemski dvorani L celjskega sejmišča, podelili izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar, odgovorni urednik Dnevnikove priloge Moj dom Miran Kump in direktor Eko sklada Franc Beravs. Nagrado je v imenu Punkla, prvega nizkoenergijskega ekološkega lesenega mladinskega hotela v Sloveniji, sprejela upravljavka hostla Saša Jelen.

Saša Jelen in Primož Praper

Projektno nalogo Mladinskega hotela Punkl, prvega tovrstnega objekta v občini Ravne na Koroškem, je z vodjo projekta Primožem Praperjem pripravilo podjetje EUTRIP, d. o. o. Projektantska dela je izvedlo podjetje Arrea, d. o. o. Odgovorna projektantka Maruša Zorec, letošnja  nagrajenka Prešernovega sklada, je s svojo ekipo (Uroš Rustja, Mitja Novak) doprinesla k samosvoji arhitekturni podobi objekta. H končnemu energetsko učinkovitemu produktu je velik del prispeval projektant strojnih instalacij RE ing, d. o. o., z odgovornim projektantom Jožetom Brdnikom.

Izgradnja hostla je bila sofinancirana iz nepovratnih sredstev Evropske unije, ekološko in energetsko učinkovitost pa je spodbujal že sam razpis. Investicija Koroškega zavoda za kulturo, katerega direktor je mag. Aleksander Kotnik, je imela zaradi prefinjene arhitekturne zasnove, visoke energetske učinkovitosti in celovite lesne gradnje nekoliko višjo ceno. Nekoliko dražjo gradnjo upravičujejo nižji stroški obratovanja in večja prepoznavnost objekta. Po besedah vodje projekta Primoža Praperja »ima objekt svoj karakter in blagovno znamko, ki temelji prav na ekološki leseni zasnovi v navezavi s prepoznavno arhitekturo in energetsko učinkovitostjo. To se kaže tudi v obisku, ki je v porastu.«

Gradnja lesenih nizkoenergijskih objektov prinaša številne prednosti, ki se jih mnogi v Sloveniji še ne zavedajo dovolj. Na delno neodobravanje in burne odzive so na začetku naleteli tudi snovalci projekta izgradnje Punkla. V namen argumentirane razprave in razjasnitve morebitnih nejasnosti so zato angažirali zunanje strokovnjake, med katerimi velja izpostaviti izjemnega poznavalca tega področja Stojana Habjaniča (OIKIA, d. o. o.).

Prvi obratovalni meseci prvega nizkoenergijskega ekološkega lesenega mladinskega hotela v Sloveniji kažejo nizko porabo energije in nizke stroške. Objekt pa kljub neto tlorisni površini, ki meri preko 500 m2, porabi bistveno manj energije kot povprečne individualne hiše.

V.D., Foto: punkl.siпредложения по продвижению сайтапродвижение сайтараскруткапрограмма для взлома соц сетей скачать бесплатночехол для apple iphone 4заявка на кредитку онлайнgratis video slots spielenmiddle east escortsmer?t crystal covePkr appтур на майские каникулыDodano v kategorijo: Oddih, Ostalo