Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 28 November 2020

Razkrivamo pravo Samanto Rejc Debevec (Škrjanec) 4.del

Manekenka, tv voditeljica, nekdanja lepotica hrvaške, kreatorka, poslovna ženska in nenazadnje tudi lobistka. Fatalna ženska brez naziva. Vse to in več pomeni ime Samanta Škrjanec. Kaj pa skriva njena globina? Kaj jo žene, kaj prezira in kaj ljubi? Zdaj, ko poznam Samanto tudi osebno, odkrivam, da pri njej presenečenj ni konca. Vsakič znova lahko odkriješ kaj novega, ki te včasih gane, drugič presune, tretjič preprosto preseneti.

Samanta je bila častna gostja nizozemskega umetnika Jana Fabra v Cankarjevem domu

Samanta, kot smo lahko zasledili v kuharskem šovu Riba na oko,  obstaja nekje akt tvojega golega telesa. Povej nam kaj več o tem?

V bistvu je obstajal. Ko sem se odselila od doma sem ga pustila za seboj, mož pa ga je v navalu jeze uničil. Šlo je za akt, ki ga je naslikal akademski slikar in družinski prijatelj France Slana. Olje na platnu. Naslikal je dva moja akta, prvi je bil prodan galeriji, drugi pa je ostal meni v spomin. Slednji je bil tudi prikazan v oddaji in je nosil veliko vrednost, tako materialno kot čustveno.

S Francetom si še v kontaktih?

Sedaj malo manj kot nekoč. Bova pa sedaj ponovno navezala stike, saj želim, da mi naredi nov akt. Je odličen umetnik in v ponos mi je biti del njegovega platna.
To pomeni, da nimaš težav z goloto? Pogajala si se namreč tudi s Playboyem!

To sta dve ločeni veji. Umetnost in komerciala nimata veliko skupnega, vsaj zame ne. Umetnost mi je blizu, pod njenim vplivom sem odraščala in zame akt ne pomeni nič vulgarnega. Ko slikar slika telo, je na platnu viden le njegov pogled na to telo. Ko telo fotografira fotograf, je na sliki telo vidno takšno kot je. Ko sem se dogovarjala s Playboyem, je bil moj pogoj da me fotografira Aleš Bravničar, saj so zame njegova dela najboljši približek umetnosti.

Samanta kot kuharica v šovu Riba na oko

Kaj vse smatraš pod umetnost?

Vse kar nosi dušo. Glasba, literatura, slikarstvo, kiparstvo, film.. Glasba je čudovit primer ko se zlijeta dve umetnosti v eno. Glasbeniki, ki ustvarjajo avtorsko glasbo in sami pišejo besedila, združijo v vsakem izdelku literaturo in glasbo. Taki glasbeniki morda niso vselej najbolj komercialno uspešni, zagotovo pa nosijo vsebino, ki je neprecenljiva in jo dandanes še kako pogrešamo na sceni.

Omenila si film. Zaigrala si tudi v filmu Gremo mi po svoje in pokazala svoje oprsje. Kakšna izkušnja je bila to zate?

Čudovita izkušnja. Imela sem priložnost sodelovati z enim najboljših slovenskih igralcev Jurijem Zrnecem, ekipa je bila odlična in imeli smo se super. Bil je lep sončni dan, v zaključek snemalnega dne pa nas je pospremil  rahel dež. Golota je bila prisotna le v enem kadru, ves čas pa je bilo vzdušje sproščeno.«

Vse lepotice se podajo v pevske vode, ti pa si šla v popolnoma drugo smer. Nisi nikoli razmišljala o tem?

Ne. Glasbo prepuščam tistim, ki so bili rojeni za to. To ne sme nikoli biti marketinška poteza. Jaz se držim tistega kar mi je bilo dano in to izpopolnjujem. Glasbo obožujem, ne predstavljam si življenja brez nje, vendar mi ni bilo dano da bi jo ustvarjala. Umetnosti se ne sme nikdar zlorabljati, saj ji s tem vzamemo njeno prvinsko vrednost. Preveč jo spoštujem, da bi jo zlorabljala.

Med vse tvoje talente lahko štejemo tudi  oblikovanje oblačil. Iz kje izvira?

Izvira iz mojih genov, saj je bil moj oče modni kreator. Z oblikovanjem in tkaninami sem se pričela srečevati že v ranem otroštvu. Oče me je spoznal s svojim delom, me naučil šivati prve gumbe, kasneje tudi robiti in zamenjati zadrgo. To so bili najlepši trenutki mojega otroštva. Nekaj malega sem začela ustvarjati že kar zgodaj. Začelo se je z oblekicami za barbike in nadaljevalo do prvega krila. Kasneje je moje življenje ubralo drugo pot. Po smrti očeta nisem več našla motivacije za to in sem našla uteho v poeziji.

Samanta v šivilski delavnici, v eni od svojih kreacij.

Sta si bila z očetom blizu?

Zelo. Bila sem njegova princeska. Mami je imela nekoliko bolj realen pristop do moje vzgoje, oče pa me je naučil sanjati in verjeti v nemogoče. Bila sva velika zaveznika in obogatil je moj um na način kot si verjetno še sam ni predstavljal. Vnesel je umetnost v moje življenje in me naučil da nikoli ne smem odnehati, četudi se ves svet podira. Njegova smrt je pustila v mojem srcu veliko praznino in vse kar počnem zdaj, je posvečeno njemu.

Kaj se je zgodilo z njegovimi kreacijami?

Podarila sem jih muzeju Mengeš, ki je iz njegove delavnice naredil pravi muzej v malem. Vse kreacije so tam, nekaj malega kar je zapustil posebej zame pa imam shranjeno. Preden je umrl sem mu obljubila da bom poskrbela, da bodo njegove kreacije vsaj še enkrat vidne na odru. To obljubo bom izpolnila v obliki InMemorian modne revije, kamor bomo povabili vse še živeče zvezde bivše juge, ki jih je oblačil. To bo moj poklon njegovemu delu.

Tudi ti imaš svojo kolekcijo oblačil?

Tako je, Illusion by Samanta S. Oblikujem oblačila po meri za moške in ženske. Vsaka obleka je unikat in nima dvojnice. Namen moje kolekcije je, da se vsakdo iz sive eminence prelevi v nekoga, ki je viden in opažen. Nekoga, ki izžareva svojo karizmo skozi tkanino. Vsakdo je unikaten in zato mora biti tudi obleka, ki jo nosimo unikat.

Kaj pripravljaš trenutno?

Imam par individualnih naročil, zadnji rok pa lovimo že za poročno obleko, ki mi trenutno vzame največ časa. Delam jo za poročni par iz Benetk. Pripravljamo pa tudi svežo kolekcijo za teden mode v Srbiji.

Ni malo lepotic, ki si želijo biti unikatne in edinstvene v svojem delu, toda ni jih veliko, ki to dejansko uresničijo. Samanta Škrjanec je dekle, ki je uspelo ta kruti, realni svet obrniti sebi v prid in vnesti vanj svež veter svojih talentov. Na mnogo načinov deli z nami svoj domišljiski svet, ki si ga vsakdo izmed nas na skrivaj tako želi. Nadaljne ga bomo odkrivali v naslednjem intervjuju.

V.D.Dodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena