Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 20 Juli 2024

Slovenski plesalci so navdušili na svetovnem pokalu v olimpijskem Sočiju

Rock n Roll plesalci Plesnega Kluba M/PLESNO MESTO, so se kot reprezentanti Slovenije tudi letos udeležili svetovnega pokala v olimpijskem Sočiju. Pot je bila kot vedno naporna, najprej vožnja s kombijem do letališča na Dunaju, nato prvi let do Moskve in prestop na letalo za Soči. Slovenski pari so tekmovali v konkurenci 27. parov v članski kategoriji,  26. parov v kategoriji mlajši mladincev ter 27. parov v kategoriji starejših mladincev.

rock-n-rollČlana Luka Brulc in Julija Horvat Zeilhofer sta bila z osvojenim 2. mestom tudi tokrat le korak oddaljena od najvišje stopničke. Po predtekmovanju, četrtfinalu in polfinalu se je v finale uvrstilo šest parov, trije ruski pari, dva slovenska ter en hrvaški. Na svetovni rang lestvici prav tako zasedata drugo mesto in to pomeni predvsem dobro odskočno desko za naslednji cilj, saj bosta prestopila v članski A razred, kjer bosta svoje znanje akrobatike nadgradila še s prostoletečimi saltami.

Člana Jaka Južnič in Gaja Malovrh sta tekmovanje pričela sicer z ne najboljšim nastopom, vendar pa sta se za naslednji nastop zbrala in sta si z odličnim plesanjem priplesala nastop v finalu, kjer sta dosegla, za njiju, odlično 6. mesto. S to tekmo sta neizmerno zadovoljna, saj sta v zelo kratkem času skupne plesne poti (9 mesecev), že drugič dosegla finale na svetovnem pokalu in sta trenutno tudi na 7. mestu svetovne rang lestvice.

Mlajša mladinca Miha Češnovar in Paulina Horvat Zeilhofer sta tokrat zasedla 19. mesto, čeprav pa v prihodnosti od tega para lahko pričakujemo tudi višje uvrstitve, saj sta letos v Riminiju že zasedla 9. mesto in sta bila le korak oddaljena od finala.

Ekipo sta vodila trenerja Boštjan Pavček in Irena Petan, ki skrbita za RnR pare v Plesnem mestu, pod budnim očesom Anite Vihtelič in Marka Hrena. »Tako dobro trenersko ekipo kot jo ima Plesno mesto nam lahko zavidajo mnogi klubi in rezultati plesnih parov so plod načrtnega treninga, zato čestitke najprej trenerjem, nato parom, ki bodo še mešali štrene tudi v svetovnem merilu, hvala pa tudi staršem, saj brez njihove podpore vsega tega nebi dosegali«, je ponosno povedal Hren.

»Letos plesalci za ogled Sočija niso imeli veliko časa, a nekaj znamenitosti so si vseeno uspeli ogledati. V petek so se z lokalnim avtobusom iz olimpijskega parka odpravili na kratek ogled mesta Soči, nato pa se kmalu vrnili v hotel, saj je bil počitek po napornem potovanju sila pomemben«, sta še obisk Sočija komentirala Marko Hren in Anita Vihtelič.

.
Kaly Kolonič

 Dodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena