Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Četrtek, 16 September 2021

Brela

Naselje Brela leži v srednji Dalmaciji, na obali Makarskega primorja, južno od ceste Split – Dubrovnik, okoli 15 km severozahodno od Makarske pod gorskim hrbtom Biokova. Brela je biser Makarske rivijere. Znano je po enkratnem spoju najlepših plaž, čistega morja, borovega gozda, krotkih oljčnih nasadov, vinogradov in slikovitih naselij v vznožju naravnega parka Biokovo. Težko je reči, katera panorama je lepša; tista z morja na zelene gozdne obronke in stene Biokova ali z Biokova na obalo, otoke in oddaljeno obzorje.

Gosto zelenje borovja, skale Biokova, ter bistro morje, dočaravajo poseben naravni ambient, zaradi katerega so Brela že desetletja eno najpomembnejših središč hrvaškega turizma. Zaradi strmine planine, ki se boči nad morjem, se Brela ni razvijala okoli nekega središča, temveč ob obali. Tako imajo obiskovalci Brele na razpolago skoraj deset kilometrov dolgo sprehajalno pot ob prekrasnih plažah in skalah ki ločijo en zaliv od drugega.

S svojo klimo in lepim vremenom je od aprila do oktobra že desetletje najprivlačnejši kraj Jadrana. Mesto ima že nekaj let najlepšo plažo Jadrana, kar dokazuje s tremi modrimi zastavami za kakovost, ekologijo in čistočo.(hrvaska.net)



Dodano v kategorijo: Morje, Oddih