Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Torek, 21 Maj 2024

Intervju: Gummy Flava

Lep pozdrav vsem skupaj, ter hvala za povabilo na intervju. Prihajam iz Postojne, sem čisto preprost fant, ki se ukvarja z glasbo in predstavljam bolj civilizirani del postojnske hiphop scene, saj ne konzumiram drog in nisem “street rapper” (malo za šalo, malo za res). Vse ki me ne poznajo pa vabim da preberejo tale intervju.

Tvoji začetki segajo v leto 2010, če se ne motim?

Začetki pisanja prvih tekstov segajo že v konec osnovne šole, prvi demo posnetki pa so začeli nastajati nekje leta 2010, ko sem snemal še v kleti na navaden mikrofon za 15 evrov (smeh). Ti spomini mi bodo za vedno ostali v srcu, saj so lepa izkušnja. Nekako sem mnenja, da nekdo, ki začne v slabih pogojih, bo znal bolj ceniti snemanje v profesionalnem studiu, ter dobre pogoje, kot nekdo, ki mu je že na začetku prineseno vse na pladnju.

Po nekaj sodelovanjih, ki ste jih imeli z ekipo 6230, si se lotil samostojne poti. Zakaj?

Tako je, po sodelovanju z ekipo 6230 sem se odločil, da bom ubral samostojno kariero, predvsem se je to zgodilo zaradi različnih interesov članov skupine, predvsem velika želja po slavi ter pozornosti, ter po mojem mnenju pomanjkanje samokritike nekaterih članov, kar se je na žalost poznalo tudi na končnih izdelkih ter seveda tudi v samem odnosu do celotne zadeve. Stvar enostavno ni funkcionirala, kot bi morala in zato sem se odločil prekiniti to zgodbo. Moram reči, da se je izkazalo ,da je bila slednja odločitev pozitivna. Iz tega sem se veliko naučil in ni mi žal – samostojna pot mi definitivno bolj ustreza.

Leta 2012 si začel delovati pod založbo Inovativa MMR. Kako ti je založba pomagala pri glasbenem ustvarjanju?

Tako je, moj producent in menedžer Borut Šemerl me je leta 2012 vzel pod okrilje svoje založbe Inovativa MMR, s katero smo se zelo dobro ujeli, pa ne samo kot sodelavci, ampak tudi na prijateljski ravni, kar se mi zdi da še dodatno pripomore k skladbam. V bistvu mi je založba celotno zadevo zelo olajšala, ker se lahko zdaj končno posvetim le glasbi, saj oni urejajo ostali stvari kot so distribucija na radijske ter TV postaje, stike z javnostmi, ‘studio sešne’ in vse kar spada zraven tega, tako da vse skupaj poteka gladko in sem s celotno ekipo zelo zadovoljen.

Za tabo so že trije uradni singli – Hip hop moj pepeu, Svet na dlani & Bogataš – v čem se razlikujejo eden od drugega?

Hm, trudim se, da bi bila vsaka moja skladba kar se da drugačna od druge. Pri vsakem singlu je mogoče opaziti močan poudarek na besedilu, torej sporočilnosti, kar smo kasneje poskušali ujeti tudi v instrumentalih, tako, da smo vse skupaj zavili v neko celoto. Kot zanimivost lahko povem, da smo pri zadnjih dveh singlih v instrumental vključili tudi v živo zaigrane instrumente (kitara, bass kitara in električna kitara), ki jih je prispeval Borut Šemerl.

Šušljajo se govorice, da pripravljaš album, kar pri današnjih raperjih ni najpogostejša navada, lahko poveš kaj več o tem?

Z veseljem lahko povem, da sva z mojim producentom pri koncu snemanja albuma, ki naj bi izšel oktobra. Plošček nastaja pod okriljem Inovative MMR pri kateri bo tudi izdan, kaj več boste pa lahko izvedeli ob izidu albuma, da ne povemo vsega že takoj (smeh).

Za konec, kakšni so tvoji načrti v prihodnje & kje te lahko najdejo bralci portala Pardon.si?

Zaenkrat se posvečam predvsem albumu, v studiu popravljamo še zadnje malenkosti in detajle, po izidu albuma pa načrtujem v letu 2014/2015 oddelati  čimveč nastopov, kam me pa pot kasneje ponese pa težko rečem. Najdete me lahko na spletni strani www.gummyflava.com, kjer lahko zasledite vse v povezavi z mojo glasbo, ter tudi na mojem facebooku https://www.facebook.com/GummyFlava

V.D.Dodano v kategorijo: Intervju