Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 20 Juli 2024

Laserska operacija oči

Dosti se nas srečuje s slabšim vidom. Pri tem si pomagamo z očali ali kontaktnimi lečami, odvisno od tega s katerim pripomočkom se bolje počutimo, seveda pa je izbira odvisna tudi od našega življenjskega stila. Ne smemo pozabiti, da npr. kontaktne leče vsem očem niti ne ustrezajo, tako da nekaterim ne preostane druga kot – očala. Očala nas lahko precej ovirajo pri raznih športnih aktivnostih, poleg tega pa se pozimi tudi rosijo ob vstopanju v toplejše prostore. Leče so glede tega seveda bolj praktične, neopazne, se pa pojavi težava ko jih oko ne prenaša. Pri tem se lahko soočamo z vnetji, kar pa lahko privede tudi do poslabšanja vida.

Rešitev se morda za nekatere skriva v laserski operaciji oči. Ta je primerna za tiste, ki imajo že nekaj časa stabilno dioptrijo, seveda pa morajo biti osebe že polnoletne. V kolikor se soočate s suhim očesom, sivo mreno, glavkomom ali katero drugo boleznijo roženice za takšno vrsto operacije niste primeren kandidat, prav tako pa operacij ne izvajajo pri nosečnicah in tistih z boleznimi imunskega sistema.

Sam postopek naj bi bil popolnoma neboleč, je pa odvisno od izbire samega postopka, kako bo potekalo zdravljenje po sami operaciji. Pri nekaterih postopkih je namreč učinek viden že naslednji dan, bolečin pa pacienti ne zaznajo; medtem ko pri drugih načinih laserske operacije poročajo o pekočih bolečinah za čas zdravljenja roženice, dokler se le ta ne zaceli popolnoma. Vsekakor je treba pred samo odločitvijo za operacijo oči izbrati strokovno dobro podkovanega oftalmologa, ki nam bo znal primerno svetovati tako glede izbire samega postopka, kot tudi glede same primernosti laserske operacija za nas.

Dobra stran operativne odstranitve t.i. dioptrije (z laserjem popravljajo tako daljnovidnost, kratkovidnost kot tudi astigmatizem) je predvsem v tem, da nam ni potrebno več skrbeti za nakup in vzdrževanje pripomočkov za boljši vid. Vendar ima laserska operacija tudi slabe strani, ena izmed teh je tudi ta, da učinek ni 100% zagotovljen, prav tako pa se sčasoma lahko naše težave ponovijo.

Tamara Češnovar

 реклама в интернете и на сайтахоптимизация сеоdeeo.ruпрога для взлома одноклассников без смссумка для макбукакак получить кредитную карточку в приватбанкеtragamonedas gratis sin descargar y sin registrarse cleopatraprivate massage in dubaislot o polRoxy palaceотдых в мае на мореDodano v kategorijo: Zdravje in prehrana, Ženski kotiček