Posestvo Pule – Ko vinska klet spregovori in iz kuhinje zadiši
V soboto, 11.5.2013 ob 18.uri na Posestvu Pule pričenjamo s serijo vinsko kulinaričnih sobotnih večerov, ki smo jih simbolično poimenovali » Ko vinska klet spregovori in iz kuhinje zadiši«. Povabljeni gostje vam bodo predstavili vinske zgodbe, ki jih skriva naša Pulska klet. Naša kuhinja s Chefom Iztokom na čelu pa bo vinskim zgodbam dodala kulinarične povesti v večjih poglavjih.
Prvo vinsko zgodbo nam bo predstavil biodinamični vinogradnik g. Aci Urbajs s Kozjanskega. Z Acijem nas povezuje skupno zavedanje, da ta zemlja in narava nista naša last, ampak sta nam dani le v oskrbo in uporabo. In za to smo neizmerno hvaležni.
Ob tem pa sta naš Chef Iztok in njegova desna žlica Jure pripravila spremljavo s 5 hodnim menijem in to v sodelovanju z ekološko kmetijo Jenšterle.
Mariniran jelen z gosjimi jetri in bezgovo omako
Telečji jezik na pastrernak pireju z luštrekovo omako in ocvrto polento
Sorbet ajdove kaše z jabolki in sivko
Telečja krača z mlado čebulo in krompirjem iz žerjavice
Skutni sladoled s koprivino kremo in regrat omako
Ob dogodku 5 hodni meni le za 39€ na osebo. Na vsa vina vinogradništva Urbajs pa ta večer nudimo 30% popust.
Brez glasbene spremljave pa tudi ne gre. Zanjo bo poskrbel g. Rok Vodeb. Rok bo s pomočjo Skitskega roga izvabljal magično brneči in zdravilni zvok zemlje. Z inštrumentom imenovanim Oprekelj (v originalnem »načrtu« naslikan v cerkvi v Mirni na Dolenjskem, na freski iz leta 1465; nanj igra angel.) pa nas popeljal od srednjeveške glasbe do slovenskih ljudskih pesmi.
Za rezervacijo vaše mize na prvem sobotnem večeru vinskih zgodb in kulinaričnih povesti na Posestvu Pule nas pokličite na 051 670 860, 051 373 662 ali nam pišite na info@pule.si
Vesna Virant