Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Ponedeljek, 15 April 2024

SWEETSOLOGY z novim singlom ‘Greva tja’!

Slovenska glasbena scena je močnejša še za eno ‘sladko’ skladbo. Tokrat skupina Sweetsology poslušalstvu ponuja svojo najnovejšo skladbo, ki nosi naslov ‘Greva tja’. Kot povedo člani zasedbe, je skladba nastala povsem spontano – v enem dnevu, ko sta vokalistka zasedbe Kaja Židanek, ter avtor skladbe in član omenjene zasedbe, Borut Šemerl, v studiu pripravljala material za drug projekt, ob snemanju prvih posnetkov pa je bila Kaji ena izmed melodij tako všeč, da je nemudoma napisala besedilo in ustvarila vokalno linijo. Borutu je bilo slišano všeč, zato sta se takoj spravila k snemanju in ustvarjanju skladbe ‘Greva tja’. Skladba govori o strasti na splošno, nekateri lahko v skladbi najdejo ljubezenski pomen, spet drugi pa tudi nekaj povsem drugega. Simpatična pevka zasedbe Sweetsology razumljivost skladbe prepušča domišljiji poslušalca.

Ker so Sweetsology perfekcionisti, so se združno odločili, da bo skladbo ‘Greva tja’, pospremila tudi vizualna podoba. Videospot je bil posnet v lastni režiji, kjer je vsak prispeval svoj delež k končnemu izdelku. Kot povedo, so za snemanje videospota za prej omenjeno skladbo, ki je izšla pod založbo Inovativa MMR, potrebovali dva snemalna dneva, blizu lokacije, kjer skupina tudi sicer ustvarja. Ideja je padla in bila realizirana v zelo kratkem času – koncept videospota je igranje v živo, s katerim se skupina tudi najlažje poistoveti, saj je to tisto kar delajo iz ljubezni. Za snemanje in režijo je poskrbel Borut sam, s pomočjo celotne ekipe.

Da pa zasedba Sweetsology ni bogatejša samo za še eno skladbo več, dokazuje tudi najnovejši videospot, kjer se poleg Boruta in Kaje, ki sta tudi začela zgodbo skupine Sweetsology, pojavi dodelana spremljevalna ekipa in sicer: klaviaturist in kitarist Mark Jurkovič, bas kitarist Klemen Bartol, ter bobnar Jure Maček. Ekipa sedaj že več kot pol leta intenzivno ustvarja nove skladbe in pripravlja material za nastope, s katerimi začne v mesecu maju. Program je sestavljen izključno za akustično izvedbo in vsebuje, poleg avtorskih skladb, tudi priredbe skladb znanih avtorjev.

Jan VeharDodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena