Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Torek, 18 Juni 2024

V dvorano Stožice prihaja glasbeni velikan BOB DYLAN

Letošnji dan državnosti bo zaznamovalo nepopisno glasbeno popotovanje, ki nam ga bo v ljubljanski dvorani Stožice pričaral Bob Dylan s svojim bendom. Človek, ki neizpodbitno predstavlja živo legendo in enega poslednjih glasbenih velikanov, že vse od svojih začetkov velja za enigmo. Vedno ga spremlja pridih skrivnostnosti, ko izza svojega čemernega pogleda povsem nepredvidljivo, skoraj muhasto, spreminja tok glasbene zgodovine in v svojem nenehnem ustvarjanju črpa iz navidezno neusahljivega vira talenta in energije.

image001

Ljubljanska dvorana Stožice se bo 25. junija s ponosom pridružila veliki družini koncertnih prizorišč, ki so v zadnjih 27 letih gostile »neskončno turnejo« (Never Ending Tour), na katero se je eden največjih glasbenikov vseh časov podal 7. junija 1988 in v sklopu katere letno naniza povprečno 100 koncertov.

BOB_DYLAN_Credit_David Gahr_2009Čeprav se je Dylanova karavana v Ljubljani ustavila že trikrat (leta 1991, 1999 in 2010), je prav vsak koncert edinstvena glasbena ekstravaganca, saj se njegova pregovorna nepredvidljivost odraža tudi v nastopih. Vsekakor si od njegovega prvega gostovanja v dvorani Stožice lahko obetamo nepozabno popotovanje skozi njegovo več kot pol stoletja trajajočo kariero, ki je za vedno spremenila svet tako v glasbenem kot tudi kulturnem in družbenem pogledu.

V tem času je Dylan za svoje glasbeno udejstvovanje prejel neštete nagrade, poklone in prestižna priznanja, pa vendar se mu kljub že osvojenemu kultnemu statusu nikakor ne mudi v pokoj. Ponosni dedek devetih vnukov, katerega avto krasi nalepka »Najboljši dedek«, pri častitljivih 73. letih še vedno osvaja prva mesta lestvic in več kot očitno uživa v svojem poslanstvu, da svet zaznamuje z liričnimi skladbami izjemne poetične moči.

.
Tina Kadunc Karantanija Cinemas

 

 Win a metal detectorтанзания сколько лететь из москвыDodano v kategorijo: Dogaja se, Tuja scena