Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Sobota, 20 Juli 2024

2CELLOS v Stožicah s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija!

Luka Šulić in Stjepan Hauser, znana pod imenom 2Cellos sta stara znanca slovenskega občinstva, ki v petek, 7. aprila 2017, v ljubljanski Areni Stožice pripravljata glasbeno poslastico v obliki prepletanja klasičnih, rock in pop notnih zapisov. Ljubljanski koncert bo sicer, poleg beograjskega, edina postaja priljubljenega dueta v naši regiji v letu 2017, obenem pa gre za njun prvi arenski šov pri nas.

2cellosLuka Šulić in Stjepan Hauser letos praznujeta že 5 let od njunega bliskovitega vzpona po objavi priredbe skladbe Michaela Jacksona – Smooth Criminal. Nesluteni uspeh viralnega videa je vodil do številnih nastopov po največjih svetovnih odrih, sodelovanja z mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki in 3 izdanih albumov. Samo v mesecu juliju letos ju je koncertna turneja popeljala po 7 različnih državah (Italija, Španija, Slovaška, Češka, Anglija, Japonska in Hrvaška), kjer ju je v živo poslušalo preko 200.000 poslušalcev. Po izredno uspešnih razprodanih koncertih v Italiji, kjer sta napolnila tudi areni v Veroni in Rimu, sta svojo peto obletnico proslavila s koncertom v Zagrebu, ki ga je spremljalo kar 50.000 obiskovalcev. Prihodnjo pomlad svetovno priznana violončelista prihajata tudi v Slovenijo! 7. aprila 2017 slovensko-hrvaška glasbenika pripravljata spektakularen šov v Areni Stožice, ki bo njun prvi arenski šov pri nas in bo, poleg koncerta v Beogradu, tudi edini v naši regiji. Za aprilski koncert vlada izjemno zanimanje, saj je v samo prvih dveh tednih pošlo skoraj 4.000 vstopnic, do danes pa je bilo prodanih že preko 6.000 vstopnic.

Neponovljivi koncert podpira tudi Mestna občina Ljubljana in župan Zoran Jankovič, ki je izredno vesel, da sta se nadarjena glasbenika odločila za koncert v ljubljanskih Stožicah, kjer ju bo prav gotovo sprejelo navdušeno slovensko občinstvo. 2Cellos sta v Stožicah sicer že nastopila pred štirimi leti na koncertu Eltona Johna, zdaj pa se samostojno vračata z velikim spektaklom, ki bo tudi njun največji koncert v Sloveniji do sedaj. »Bil je tudi že čas,« se je še pošalil Stjepan »saj je Luka slovenec«. Na tiskovni konferenci so organizatorji razkrili še posebno novost: 2Cellos bosta na koncertu tudi prvič nastopila z simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Luka in Stjepan pravkar snemata četrti studijski album, ki ga bosta prvič predstavila prav na koncertu v Ljubljani ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija! Luka je tudi zasebno velik navdušenec nad filmsko glasbo, fanta pa z novim albumom napovedujeta vrnitev k svojim klasičnim koreninam. »Čas je za spremembo, nekaj novega.« pravi Luka »Z albumom filmske glasbe želiva pritegniti kar čimvečji krog ljudi« Novi album filmske glasbe bo izšel februarja 2017, glasbenika pa ga pripravljata v sodelovanju s priznanim londonskim simfoničnim orkestrom, ki velja za enega najboljših na svetu. »Londonski simfonični orkester ima veliko izkušenj s snemanjem filmske glasbe. Med drugimi so posneli tudi glasbo za film Gospodar prstanov. Zares velika čast nama je bila sodelovanje z njimi«. Ljubljanski koncertni spektakel bo tako prvič razdeljen na 2 dela: v prvem delu bosta Luka in Stjepan ob spremljavi uveljavljenega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma; v drugem delu pa bosta obiskovalce razveselila s svojimi največjimi pop-rock hiti zadnjih 5 let.

Po nepozabnih 5 letih pa si fanta želita tudi nekoliko počasnejši tempo. »Zadnjih 5 let je bilo prav noro.  Zdaj pa mislim, da morava najti neko ravnovesje in upočasniti tempo. Zdaj si tudi lahko privoščiva, da med številnimi ponudbami izbereva le najbolše« še pravita simpatična glasbenika. 2Cellos v septembru, ravno v olimpijski Braziliji, začenjata tudi veliko južnoameriško turnejo, kjer bosta nastopila v kar 5ih državah – v Braziliji, Argentini, Kolumbiji, Paragvaju in Čilu. Oktobra bosta nastopila še v Amsterdamu in Londonu, v sloviti dvorani Royal Albert Hall – kjer bosta gosta na koncertu Zucchera, ki je s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevičem nastopil tudi na njunem jubilejnem zagrebškem koncertu. Letošnjo svetovno turnejo pa nadarjena čelista zaključujeta v daljni Avstraliji, med katero bosta med drugim nastopila na izjemno prestižnem prizorišču – v znameniti operi v Sydneyu, eni najznamenitejših in najbolj arhitekturno prepoznavnih stavb na svetu!

Tisti, ki boste še ujeli proste sedeže, se boste lahko aprila veselili res spektakularnega koncerta in enkratnega doživetja, kot ga znata pripraviti le izjemna Luka Šulić in Stjepan Hauser z edinstvenim prepletanjem klasične, pop in rock glasbe.

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventima in na njihovi spletni strani: bit.ly/2CELLOStožice2017

Cene vstopnic v redni prodaji bodo med 24,00 in 69,00 EUR.

Tina Fonovič
GLASBENA AGENCIJA GIG

 Dodano v kategorijo: Dogaja se, Domača scena