Počitnice
Turistični portal za vse tiste, ki bi radi oddali svojo sobo, apartma, hotelsko nastanitev.

Oglašujte z nami!
Oglašujte na strani za ženske in dekleta pardon.si, kontaktirajte nas.

Aktualen
Želite spoznati nove prijatelje, izmenjavati video posnetke, fotke? Pridružite se nam!

Podnapisi
Želite imeti slovenske podnapise, ovitke, itd.? Obiščite nas!
Nedelja, 9 Avgust 2020

Bruselj – Parc du Cinquantenaire

V Bruslju, prestolnici Evrope (Bruselj je sedež dveh od treh glavnih institucij EU), ravno v središču evropske četrti, se nahaja “Parc du Cinquantenaire”. Park, ki meri 30 hektarjev, je bil načrtovan in slovesno odprt za 50. obletnico samostojnosti Belgije (leta 1831). Takrat je bil Leopold I okronan za prvega belgijskega kralja. Belgijci 21. julija tako še vedno praznujejo nacionalni praznik, zaradi česar je dela prost dan ne le v šolah in belgijskih delovnih mestih, pač pa tudi v evropskih inštitucijah.

Leta 1905 so v parku zgradili slavolok zmage v namen proslavitve neodvisnosti Begije. Na obeh straneh slavoloka se nahajajo različni muzeji. Na eni strani arkade se nahaja kraljevski muzej Belgiške vojske in vojaške zgodovine («musée Royal de l’Armée et d’Histoire Militaire» v francoščini ali «Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis» v nizozemščini), kjer si lahko ogledate stalno razstavo orožij in vojaške opreme od srednjega veka do danes.

Na drugi strani pa se nahajata «Cinquantenaire Museum» (Muzej od 50. Obletnice), ki je del muzeja umetnostni in kulturne zgodovine, in «Autoworld» (Muzej avtomobilov). Pri muzeju od 50. Obletnice, si lahko ogledate raznovrstne stalne zbirke (arheoloska nacionalna zbrika; antična zbirka z zbirkami iz Bližnjega vzhoda, Egipta, Grčije in Rima; zbirka neevropskih civilizacij in zbirka evropskih dekorativnih umetnosti).

Poleg kulture, tehnike in znanosti, se boste seveda lahko prijatno sprehodili ali tekli v naravi, saj je park običajno tudi prostor srečanja za mlade iz Evropskih institucij.

Andrej Nemecраскруткапродвижение нчпродвижениеанонимайзер для одноклассников игрычехол айфон 4соформить заявку на кредитную картуdescargar bingo de 90 bolas gratisescort servivesmerit lefkosesiteвосхождение на килиманджаро 2014Dodano v kategorijo: Oddih, Ostalo